Oncologiefysiotherapie

Na de diagnose kanker volgt vaak een uitgebreid behandeltraject. Patiënten kunnen tijdens en na de behandeling te maken krijgen met diverse klachten: verminderde kracht, conditie, lenigheid en balans, stug en pijnlijk littekenweefsel, pijn, vermoeidheid, neuropathie en een verminderde kwaliteit van leven.


De oncologiefysiotherapeut heeft specifieke kennis voor het behandelen van de lichamelijke klachten als gevolg van de chemotherapie en operatie en veranderingen in de huid en het onderhuids bindweefsel door littekens of bestraling. Mensen die te horen krijgen dat genezing niet meer mogelijk is, worden behandeld en begeleid om zo lang mogelijk een actief leven te leiden met zo goed mogelijke kwaliteit van leven.

De oncologiefysiotherapeut zal tijdens een intake d.m.v. een gesprek en een lichamelijk onderzoek samen met u in kaart brengen welke problemen u ervaart waar u verandering in wilt brengen. Afhankelijk van de hulpvraag wordt een behandelplan opgesteld.


Dit behandelplan kan bestaan uit:
· Individuele fysiotherapeutische behandeling
· Oefentherapie, individueel of in een kleine groep
· Beweegprogramma Oncologie

Het is wetenschappelijk bewezen dat het helpt om uw conditie, spierkracht en lenigheid te verbeteren voor/na een operatie, tijdens en na chemotherapie of immunotherapie en na bestraling.

Voor oncologiefysiotherapie heeft u een verwijzing van uw behandelend arts of huisarts nodig.

FYSIOTHERAPEUTISCH CENTRUM "DE BOOMBOSCH"

BEZOEK- EN CORRESPONDENTIEADRES

Raccordement 8b (naast station Twello)                  irq4

7391 BT Twello

 
Telefoon: 0571-275871
(Dit geldt voor alle vestigingen)


Emailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.